Παροχές Βρεφονηπιακού Σταθμού

Μεταφορά με λεωφορείο

Η μεταφορά των παιδιών γίνεται πάντα με επίβλεψη και παρουσία συνοδού. Το λεωφορείο μας πληρεί όλους τους κανόνες ασφαλείας, διαθέτει ατομικές ζώνες ασφαλείας είναι κλιματιζόμενο και ο οδηγός διαθέτει επαγγελματικό δίπλωμα. Τα δρομολόγια οργανώνονται έτσι, ώστε να διασφαλίζεται η ελάχιστη παραμονή των παιδιών, καθώς και η ασφαλής μεταφορά τους.

Παιδοψυχολόγος

Σε εβδομαδιαία βάση, η παιδοψυχολόγος του παιδικού σταθμού Κυρία Αφροδίτη Πατεράκη με 30 έτη εμπειρία, παρατηρεί τα παιδιά και δέχεται γονείς για συμβουλευτική.

Περιοχές που εξυπηρετούνται από το σχολικό λεωφορείο: Άγιος Νικόλαος, Νεάπολη, Ελούντα, Καλό Χωριό, Ρούσα Λίμνη, Κριτσά

Παιδιατρική παρακολούθηση

Η καλή υγεία των παιδιών αποτελεί βασικό μας μέλημα. Η παιδίατρος Κυρία Ελευθερία Καψάλη επισκέπτεται το χώρο του σχολείου μας και εξετάζει προληπτικά τους μικρούς μας μαθητές σε μηνιαία βάση, αλλά και όποτε παραστεί ανάγκη

Οδοντιατρική παρακολούθηση

Οδοντίατρος επισκέπτεται το χώρο του σχολείου μας και εξετάζει προληπτικά τους μικρούς μας μαθητές. Τα παιδιά παίρνουν ειδικό ενημερωτικό έντυπο εξέτασης.

Λογοθεραπεία

Συνεδρίες Λογοθεραπείας

Ο Λογοθεραπευτής κος. Νεκτάριος Βακωνάκης, Μέλος του Παν. Συλ. Λογοθεραπευτών και Master στις Επικοινωνιακές Διαταραχές στη Γραφή, επισκέπτεται τον σταθμό μας δύο φορές το χρόνο με σκοπό την αξιολόγηση γλωσσικών & γνωστικών δυνατοτήτων, την έγκαιρη αναγνώριση τους αλλά και παρέμβαση σε τυχών αποκλίσεις από τον εκάστοτε μέσο όρο ηλικίας.

Ψυχοκινητική Αγωγή

Ψυχοκινητική Αγωγή

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στους Δρόμους (στίβο) και εμπειρία στην παιδική ακαδημία στίβου κος. Βαγγέλης Σαριδάκης θα βρίσκεται μια φορές την εβδομάδα στον χώρο του σχολείου μας «γυμνάζοντας» τα παιδιά μας.

Σκοπός των μαθημάτων του τα οποία αποτελούνται από ασκήσεις και δραστηριότητες τόσο ατομικές όσο και ομαδικές, είναι να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές μπορεί να προκύπτουν από αισθητηριακή αμυντικότητα ή έλλειψη αντίστοιχων εμπειριών.

Παροχές παιδικού σταθμού Μικρούληδες Άγιος Νικόλαος

Καθημερινή διατροφή

"Τα παιδιά διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες που θα τα ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας"

Έτσι λοιπόν μας επιμελήθηκε η Διατροφολόγος- Διαιτολόγος Αργυρώ Γκιουμέ 4 εποχιακά μενού όπου με βάση την ελληνική κουζίνα, περιλαμβάνουν τροφές από όλες τις ομάδες της μεσογειακής διατροφικής πυραμίδας.

Τρώμε υγιεινά, περιορίσαμε το αλάτι στο ελάχιστο, αντικαταστήσαμε τη ζάχαρη με μέλι ή αποξηραμένα φρούτα, ενώ προτιμούμε το λιγότερο επεξεργασμένο αλεύρι ολικής άλεσης.

Μαγειρεύουμε στο σχολείο μας καθημερινά τρία γεύματα με φρέσκα υλικά εποχής, πάντα με παρθένο ελαιόλαδο προσέχοντας πάντα να σερβίρουμε στα παιδιά νόστιμα φαγητά, χωρίς τυποποιημένες (σάλτσες, χυμούς, κουλουράκια).

Παροχές παιδικού σταθμού Μικρούληδες Άγιος Νικόλαος

Εκπαιδευτικές εκδρομές – επισκέψεις

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται μουσειακή εκπαίδευση (επισκέψεις σε μουσεία, ιδρύματα, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.). Σημαντικές είναι και οι επισκέψεις σε θέατρα της πόλης για την παρακολούθηση παιδικών θεατρικών παραστάσεων.

Παροχή ψηφιακού υλικού

Στο τέλος της σχολικής περιόδου παρέχεται στους γονείς DVD, το οποίο περιέχει όλες τις δραστηριότητες των παιδιών τους σε μορφή VIDEO και φωτογραφιών (Σχολικές γιορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, καθημερινά στιγμιότυπα κ.ά.), ως ανάμνηση της σχολικής τους ζωής.

Γιορτές - Εκδηλώσεις

Διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων που σκοπό τους έχουν, τα παιδιά να εκφράσουν τη φαντασία τους να νοιώσουν περήφανα και άξια, να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθηση τους, την δημιουργικότητα και την ελεύθερη έκφραση.

Συνεχής ενημέρωση γονέων καθώς και συγκεντρώσεις γονέων σε τακτά χρονικά διαστήματα

Προσωπικά ραντεβού ανά 4 μήνες με την παιδαγωγό για την πρόοδο του παιδιού

Καθημερινή γραπτή ενημέρωση για τη διατροφή και υγιεινή των παιδιών
Εξωτερικοί χώροι με παιδική χαρά
Έμπειροι παιδαγωγοί
Ασφαλιστική Κάλυψη
Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στον σταθμό
Σύμβαση με τράπεζες και οργανισμούς
Προγράμματα ΕΣΠΑ
Σύμβαση με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών I.P.A Club (-10%)